domingo, 10 de abril de 2011

Celebrate Easter cooking TORRIJAS!!




Hello!! Today I'm going to show you how you can cook delicious TORRIJAS.
Torrijas are a delicious dessert that you can find all around Spain during Easter. 
You can also suggest your students to cook them with their family, following your instructions ;)
  • Torrijas recipe:
Ingredients:
  • 1 l of milk
  • a bar of bread ( cut it on slices)
  • six soup spoons of sugar
  • olive oil to fry
  • 2 eggs
  • honey
  • cinnamon
Preparation time: 1 hour
Difficulty: Easy

Preparation:


Cut a large loaf of bread for 'torrijas' in fairly thick slices (you can also use special ready sliced bread).Mix the milk and sugar in a deep bowl. Beat the eggs in a separate dish. Dip the slices of bread in the sugared milk and eggs and fry in a pan with boiling oil until golden brown. Then drain well.
Place the 'torrijas' on a serving dish and pour honey over them. It is also traditional to add the sugared milk to the serving dish so that the 'torrijas' soak it up and become more spongy.
Now, they're ready to be eaten!!
Enjoy your meal!!! ;)

Kisses and hugs,

Daniela A. Ayala M.

Homework (for my students) : Using your computer,click on the internet http://wordreference.com , then le'ts look for all the words which are highlighted in this message and write them in your English notebook.Finally, try to write your own recipe and send it to me by email ;)

P.S: You can also add photos, as me, in this example!

Kisses,
Teacher DANIELA.

11 comentarios:

  1. Hola profe :
    mi mami a visto las fotos de las torrijas y la encantan dice que si tu las haces que algun dia la regales una y te dira si estan ricas o no

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  2. Yummy ... It's seems to be easy and delicious , I'm gonna give the recipe to my kids I'm sure they will like to cook and eat. We'll take pictures and post them
    Thanks for the recipe

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  3. ¡Hola Claudia! de acuerdo, le llevaré un poquito ;) las fotos son mías, de mi cocina, pues hoy las hice,ya que a mi marido le encantan,jejeje.

    Kerencita, what a surprise!! thanks for posting ;) muaksssssssssss

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  4. ok profe te lo agradecera mucho pues a ella tambien la encantan jejje .
    BS.

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  5. Hola profe! que casualidad! el otro día mi madre dijo que iba a hacer torrijas para nosotros que nos gustan y seguro que cuando la enseñe esto se va a poner muy contenta...
    ¡¡GRACIAS!!
    Un día cuando las haya hecho te llevo una para que la prubes...
    ¡¡BUEN PROVECHO!!
    jajajajajajaja.
    Un Saludo...

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  6. Estan RIQUISIMAS las torrijas.. Gracias por ponerlo, asi se anima todos los bloggeros y poder hacer esta exquisita y delicia receta..
    Bueno profe ya me voy !!
    Kisses and hughs

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  7. me encantan las torrijas estas vacaciones de semana santa me comeré alguna que hagan mis padres.
    Sofía

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  8. je,je,je, ¡cuánto me alegra saber que os haya gustado este post! Luego a la vuelta me contáis vuestra experiencia como cocineras de torrijas, que hay que ayudar a los papás, y así se aprende, ¿vale?
    besitos,
    Daniela.

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  9. teacher que buena pinta que tienen seguro que te salieron muy ricas xau bs.;D

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  10. teacher no me canso de ver los blogs son alucinantes

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  11. ola profe las torrijas con solo verlas tienen buena pinta

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Thank you for your message! Come back soon! :D